Kultur & Fritid

Levande sommar

I Molpe sjuder det av skärgårdsliv. Det stora antalet sommarstugor som ägs av såväl ortsbor som utomstående gör att befolkningsantalet sommartid mångdubblas. Turister, simskoleelever och ortsbor i stora skaror söker sig till den soliga simstranden samt Molpe strömmen med sitt naturfagra läge. Närheten till havet gör att fiske är mycket populärt.

Under sommarmånaderna kan man dansa vid Molpe paviljong, gå på sommarfester, äta på restaurangen vid havet eller köpa fisk, grönsaker och andra lokala produkter på Sommartorget som ordnas varje fredag klockan 14 på paviljongparkeringen. I Molpe finns två småbåtshamnar med tillhörande gästhamn. I byn finns även två sjöräddningsbåtar stationerade. Vid Waterloo finns en skjutbana som används för motion och tävling.

Aktiviteter vintertid

Även på vintern utnyttjas havet flitigt genom vinterfiske och möjligheterna till långa promenader eller utfärder i vårsolens sken.

I Medborgarinstitutets regi ordnas ett flertal kurser av de mest varierande slag. De olika föreningarna i byn har också program året om.
I närheten av skolan finns en ishockeyrink och vid Waterloo söder om byn finns en spånbana som vintertid fungerar som kommunens skidbana.

Mitt i byn finns en trevlig samlingsplats i form av Fias Inn, en gammal bondgård som restaurerats på talko för byns ungdomar. Gården kan användas för olika evenemang.

I Korsnäs finns flera föreningar som har verksamhet som sträcker sig över hela kommunen

Bland andra:

  • IF Fyren (idrott)
  • KoFF (fotboll)
  • Korsnäs Skytteförening (skytte)
  • Västkustryttarna
  • 4-H
  • Scouter
  • Röda korset
  • Folkhälsan
  • Baltikumvännerna

Kontakta kommunens fritidskansli eller kultur- och biblioteksnämnden tfn 3479 111, för närmare aktuell information.

Malax-Korsnäs MI

Malax-Korsnäs Medborgarinstitut erbjuder ett mångsidigt utbud av kurser, föreläsningar och kulturella aktiviteter för alla åldrar. Det ger dig möjlighet att pröva på traditionella, men också på helt nya ämnen. Du kan utveckla dina fritidsintressen eller få nya kunskaper. Mer information om MI:s verksamhet får du från denna länk.

Havsbastun Stormlyktan

Molpe Byaråd  har en havsbastu intill Restaurang Strand-Mölle och simstranden i Molpe.

Havsbastun Stormlyktan är byggd längst ute på en pir vilket gör att den så gott som omges av havet. Den ligger avskilt från de allmänna områdena men är ändå endast ett stenkast från restaurangen. I Stormlyktan kan man förutom bada bastu även hålla exempelvis möten eller utbildningar. Det finns även möjlighet att beställa mat och dryck till Stormlyktan eller avnjuta lunch och middag på Strand-Mölle.

Bastun bokas via Strand-Mölle: 06-347 67 54

Molpe Simstrand


I Molpe finns också en simstrand med hopptorn och en liten brygga nära stranden.

Strand-Mölle

Strand-Mölle har en mångsidig service med lunch, à la carte och pizza. I restaurangen finns fina mötesutrymmen med full utrustning.Strand-Mölle erbjuder även cateringservice och hyr ut bastun Stormlyktan.
www.strand-molle.fi

Idrott

I i närheten av skolan finns ett idrottsområde med en tennisplan och en fotbollsplan. På vintern är tennisplanen en rink där man kan skrinna.

Waterloo Skjutbana

Cirka fem kilometer söderut längs Strandvägen från Molpe ligger Waterloo skjutbana. Där finns fina möjligheter att utöva skytte i olika grenar i avslappnad stämning. Vid skjutbanan kan man träna och utöva skytte i ledda övningskvällar eller på tu man hand.

Skyttegrenbanor som finns är:

Kulgevärsskytte 75 och 100m

Hagelskytte (Skeet)

Miniatyrgevär

Skidskytte

Kontaktperson

Banansvarig Christoffer Östberg tel. 050-4494805