Sagt om Molpe

Mitt Molpe

Jag har haft glädjen att uppleva Molpe sedan 1970 då föräldrarna byggde vår sommarstuga vid havet. Föräldrarna, jag och min syster tillbringade varje sommar och otaliga helger på ”villon”. De minnen jag har från barndomstiden är präglade av hur spännande och skönt det var i Molpe. Havet, skärgården och djurlivet var något oslagbart och är det än idag.

Vid simstranden fanns ingen restaurang på den tiden, endast byns samlingsplats nummer ett: kiosken. För oss räckte det hur bra som helst. Byns äldre ungdomar, som samlades vid kiosken, spelade på den tiden ett kortspel som hette knack. Vi tyckte det var häftigt och spännande. Som igår minns jag år 1982 var det sedan dags för SÖU-rock. Jag var med och byggde scenen. Jag fick uppleva Viktor Hurmio och Fetknopparna och lyssna på alla sorters musikstilar. Dessutom fick jag umgås med och träff a många trevliga människor. SÖU-rock kom sedan från och med 1983 att vara ett två dagar långt, härligt spektakel.

Jag har trivts och känt mig hemma i Molpe. Trevliga människor i en härlig by. En kombination som jag personligen sätter stort värde på. Molpe har alltid haft och har fortfarande en speciell plats i mitt hjärta. Det lugn som infinner sig när jag är i Molpe upplever jag inte någon annanstans.

Jan Snickars